Naslovnica Mostar ZZO HNK: Počela distribucija markica premije osiguranja

ZZO HNK: Počela distribucija markica premije osiguranja

464
foto arhiva

Mostar — Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K je (utorak, 01.12.2020.godine) započeo redovitu distribuciju premije osiguranja za 2021. godinu.

Razdoblje predviđeno za distribuciju premije osiguranja za 2021. godinu je od 01.12.2020. godine do 01.03.2021.godine.

Cijena premije osiguranja iznosi 20 KM, a istu mogu kupiti sve punoljetne osigurane osobe koje posjeduju zdravstvenu iskaznicu/legitimaciju.

Djeca do navršenih 18 godina života oslobođena su kupovine premije osiguranja, a po završetku redovite distribucije premije osiguranja, odnosno od 01.03.2021. godine, premiju mogu kupiti prvoprijavljeni osiguranici, tj. osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu. Djeca koja u 2021. godini navršavaju 18 godina života, premiju osiguranja mogu kupiti najkasnije 30 dana od dana navršene 18-e godine života.

Zbog situacije prouzrokovane koronavirusom, a u cilju zaštite osobnog zdravlja i zaštite javnog zdravlja pučanstva, preporučamo osiguranicima evidentiranje kupljene premije osiguranja putem web stranice Zavoda. Naime, putem forme za slanje Zahtjeva za evidentiranje uplaćene premije za 2021.godinu, koja se nalazi na web stranici Zavoda (https://www.zzo.ba/hr/uplata-premije ), osiguranici mogu poslati podatke o izvršenoj uplati premije osiguranja za sebe i članove obitelji ili za neke druge osiguranike za koje je izvršena uplata premije osiguranja.

Uz elektronski zahtjev potrebno je dostaviti dokaz o izvršenoj uplati i popis članovi obitelji za koje su uplatili premiju (ime, prezime i matični broj). Uplaćene premije za koje je poslat elektronski zahtjev za evidentiranje biti će evidentirane u informacijski sustav najkasnije u roku od 3 radna dana, a potvrdu o evidenciji istih osiguranici će dobiti na svoj osobni e mail.

(StarMo)