Naslovnica Mostar ZZO HNK: Od 01.12. kreće distribucija premije osiguranja

ZZO HNK: Od 01.12. kreće distribucija premije osiguranja

406
foto arhiva

Mostar — U utorak, 1. 12., Zavod zdravstvenog osiguranja HNK započet će redovitu distribuciju premije osiguranja za 2021. godinu.

Distribucija premije osiguranja obavljat će se na 14 punktova na području HNK, a trajati će do 1. 03. 2021. godine.

Cijena premije osiguranja iznosi 20 KM, koju mogu kupiti sve punoljetne osigurane osobe koje posjeduju zdravstvenu iskaznicu.

Svjesni epidemiološke situacije prouzrokovane koronavirusom (covid-19), a u cilju smanjenja gužvi i maksimalnog pridržavanja mjera sigurnosti, osiguranicima će biti omogućeno evidentiranje kupljene premije osiguranja putem web stranice Zavoda.

Osiguranici nakon uplate premije osiguranja trebaju podnijeti elektronski zahtjev za evidentiranje uplaćenih premija za sebe i članove svoje obitelji. Uz elektronski zahtjev potrebno je dostaviti dokaz o uplati i popis članovi obitelji za koje su uplatili premiju (ime, prezime i matični broj).

Uplaćene premije za koje je poslan elektronski zahtjev za evidentiranje biti će evidentirane u informacijski sustav najkasnije u roku od tri radna dana, a potvrdu o evidenciji istih osiguranici će dobiti na svoj osobni e-mail.

Elektronski zahtjev za evidentiranje biti će dostupan na web stranici Zavoda www.zzo.ba od datuma početka distribucije premije osiguranja 1. 12. 2020.

 

(StarMo)