Naslovnica Mostar ZZO HNK: Elektronski do elektronske zdravstvene legitimacije

ZZO HNK: Elektronski do elektronske zdravstvene legitimacije

645
foto arhiva

Mostar — Kako bi osiguranicima bio olakšan pristup elektronskoj zdravstvenoj iskaznici/legitimaciji Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K osigurao je i elektronsko podnošenje zahtjeva za njezino izdavanje – stoji u saooštenju za javnost.

Putem web stranice Zavoda (www.zzo.ba) i registracijom na portal ‘eOsiguranik’ osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K mogu podnijeti zahtjev za izdavanje elektronske zdravstvene iskaznice/legitimacije za sebe i članove obitelji, koje osiguravaju.

Detaljano objašnjenje o načinu podnošenja elektronskog zahtjeva za izdavanje elektronske zdravstvene iskaznice/legitimacije osiguranici mogu pronaći na web stranici Zavoda (www.zzo.ba) na sljedećem linku: https://www.zzo.ba/hr/dokumenti/e-iskaznica/naputakuputstvo-o-elektronskom-podnosenju-zahtjeva-za-izdavanje-elektronicke-zdravstvene-iskaznicelegitimacije

Takođe, kako bi osiguranicima bio olakšan pristup podacima o zdravstvenom osiguranju, kao i zahtjevima za izdavanje elektronske zdravstvene iskaznice/legitimacije Zavod je osigurao i aplikaciju za mobilne uređaje koju osiguranici mogu preuzeti sa web stranice Zavoda (www.zzo.ba).

Ulaskom na web stranicu Zavoda (www.zzo.ba) nakon nekoliko trenutaka, na zaslonu ekrana uređaja s kojega osiguranik pristupa stranici pojavit će se poruka koja osiguranike informira o mogućnosti preuzimanja ZZO mobilne aplikacije na mobilni ili bilo koji drugi uređaj s kojega je osiguranik pristupio web stranici Zavoda. Klikom na poruku/potvrdu pokrenut će se instalacija aplikacije.

(StarMo)