Naslovnica Mostar Zvizdić u Mostaru: Potreban pravičan pristup prema bolnicama i u HNK

Zvizdić u Mostaru: Potreban pravičan pristup prema bolnicama i u HNK

548
foto: federalna.ba/AA

Mostar — Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić boravi u posjeti Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK).

Seriju sastanaka započeo je u Upravnoj zgradi Hidroelektrana na Neretvi, a kasnije je posjetio i Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” u Mostaru, uručivši donaciju za efikasniju borbu protiv pandemije koronavirusa.

Zvizdić je donacije uručio i Domu zdravlja Stari grad, kao i domovima zdravlja u Konjicu, Jablanici i Stocu, prenosi federalna.ba.

U izjavi za medije kazao je da je izuzetno važno da organi izvršne vlasti u vremenu pandemije imaju solidaran i pravičan pristup zdravstvenim ustanovama u cijeloj zemlji, pa tako i u HNK. Razgovarano je, istakao je, i o ekonomskim posljedicama pandemije, ali i o aktivnostima za oporavak u Mostaru i Hercegovini, s obzirom na to da je najviše pogođen turizam od kojeg živi značajan broj ljudi u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

“Dobra okolnost je što se otvaraju nove mogućnosti u oblasti poljoprivrede. Razgovarali smo i o načinu na koji se mogu plasirati sredstva iz stabilizacijskih fondova Razvojne banke, koja će pomoći očuvanju radnih mjesta i obnovi privrednih tokova”, rekao je Zvizdić.

Tema razgovora bili su i nedavni požari koji su Hercegovini donijeli probleme i uzrokovali veliku štetu.

“Ti požari su vjerovatno izazvani ljudskom nepažnjom, i to se mora ispitati. Civilna zaštita, također, mora nabaviti sredstva za brzo i efikasno gašenje požara”, dodao je.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)