Naslovnica BiH Zvizdić s generalima: Zaštita države BiH najvažniji prioritet

Zvizdić s generalima: Zaštita države BiH najvažniji prioritet

143
Denis Zvizdić

Sarajevo — Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas s predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine.

Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji i o krizi koja je nastala jednostranom i antiustavnom blokadom rada institucija BiH, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću pozivajući se na Zvizdićev kabinet.

Predsjedavajući Zvizdić podržao je zaključke UO Udruženja generala BiH te zahvalio članovima Udruženja na bezrezervnoj i kontinuiranoj podršci u institucionalnoj borbi za očuvanje integriteta, suvereniteta, političke samostalnosti i međunarodnog subjektiviteta države BiH.

Istaknuo je važnost mira i napretka BiH, kao i činjenicu da je zaštita države BiH i državnih institucija najvažniji prioritet kojem ostaju posvećene sve probosanski i proevropski orijentisane političke partije i patriotske snage BiH.

Predsjedavajući Zvizdić i članovi Udruženja generala BiH saglasili su se da svi stranački ili personalni interesi moraju biti podređeni interesima države BiH i njene euroatlantske budućnosti.

Sastanku su, osim predsjednika Udruženja generala BiH Rizve Pleha, prisustvovali zamjenik predsjednika general Sulejman Vranj, generalni sekretar Sadik Klinić, te generali Džemal Merdan, Mustafa Polutak i Enes Husejnović, prenose u utorak bh. portali, pozivajući se na Fenu.

(StarMo)