Naslovnica Politika Zvizdić o Dodiku: Uplašen, nervozan, izgubljen…

Zvizdić o Dodiku: Uplašen, nervozan, izgubljen…

105
Denis Zvizdić

Sarajevo — Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić je, reagirajući na izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, naveo kako Dodik “nastavlja s bestijalnim i prostačkim ponašanjem”.

Dodaje da su “mržnja prema BiH, Bošnjacima i svemu što nije srpsko postali njegov modus operandi”.

– Nesposoban da riješi bilo koji društveni problem u bh. entitetu RS koji se nalazi u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj regresiji, on u nastojanju da se pošto-poto održi na vlasti, koristi metod tendecioznog i huškačkog iznošenja neistina i plasiranja lažne nacionalističke historiografije, pri čemu sa svakom novom uvredom nastavlja padati u ponor ličnog moralnog ništavila – naveo je Zvizdić.

Jednostavno kazano, dodaje on, „Dodik je uplašen, nervozan, izgubljen u vremenu i prostoru, on sa svojim stavovima pripada XIX, a ne XXI stoljeću i zbog toga, da bi ohrabrio sam sebe, koristi pogan riječnik i kočijašku retoriku“.

– Svjestan činjenice da je falsifikat sve što govori, Dodik odlazi u sferu govora mržnje koja je postala njegovo prirodno stanište, pri čemu manijakalno vrijeđa Bošnjake (i ne samo Bošnjaka, nego po potrebi i Hrvate, Germane, Amerikance) i paranoidno laže o svemu što je vezano za hiljadugodišnje postojanje BiH i njenog autohtonog naroda Bošnjaka – navodi Zvizdić.

(StarMo)