Naslovnica Politika Zvizdić na godišnjicu napada: Dijelimo saosjećanje sa porodicama…

Zvizdić na godišnjicu napada: Dijelimo saosjećanje sa porodicama…

112
Denis Zvizdić

Sarajevo — Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u povodu godišnjice od terorističkog napada, 11. Septembra 2001.godine u Sjedinjenim Američkim Državama uputio je pismo predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD Nancy Pelosi u kojem je uime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i u svoje lično ime, uputio izraze saosjećanja povodom godišnjice jednog od najstravičnijih terorističkih napada koje je svijet ikada vidio – napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i Pentagona u Washingtonu.

Zvizdić je u pismu istakao kako je terorizam postao globalna prijetnja i da se samo zajedno može odgovoriti tom izazovu i prijetnji.

“Mi u Bosni i Hercegovini, čiji su građani u nedavnoj prošlosti bili izloženi strašnim stradanjima i patnjama, razumijemo i dijelimo saosjećanje sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu. Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma, cijeneći naše dugo i iskreno prijateljstvo, uz puni pijetet i iskreno saosjećanje za sve ljude koji su poginuli u ovoj tragediji,čvrsto stojimo uz Sjedinjene Američke Države”, navodi se u pismu predsjedavajućeg Zvizdića, prenijeli su u subotu bh. portali, pozivajući se na Fenu.

(StarMo)