Naslovnica Politika Zvizdić čestitao Bidenu: Dovrši historijski proces ulaska BiH u NATO

Zvizdić čestitao Bidenu: Dovrši historijski proces ulaska BiH u NATO

161
Denis Zvizdić

Sarajevo — Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je čestitku Josephu Bidenu u povodu izbora za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

– Siguran sam da će SAD, pod vašim vodstvom imati još aktivniju ulogu u Bosni i Hercegovini i da će vaše, više puta potvrđeno prijateljstvo prema mojoj državi, biti čvrst temelj na kojem će biti finalizirana izgradnja euroatlantske BiH. Vaša pobjeda predstavlja nadu i učvršćuje naše duboko uvjerenje da će SAD pomoći BiH da se u vašem mandatu dovrši historijski proces NATO – integracija BiH, kao zalog za sigurnu i prosperitetnu budućnost BiH i čitavog regiona – kazao je Zvizdić.

Izrazio je očekivanja da će SAD nastaviti politiku čvrste i prijateljske podrške jedinstvenoj, suverenoj, demokratskoj i multietničkoj BIH, kao i nadu će zajedno s svim probosanski orijentiranim institucijama i građanima, raditi na unapređenju prijateljskih odnosa dvije zemlje, u interesu mira, sigurnosti, stabilnosti i zajedničke budućnosti, piše u čestitki zamjenika predsjedavajućeg PDPS BiH Denisa Zvizdića.

(StarMo)