Naslovnica Izdvojeno Zvanično: Stigli prijedlozi lokacija za novu deponiju

Zvanično: Stigli prijedlozi lokacija za novu deponiju

657
foto arhiva

Mostar — Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić zvanično je u ponedjeljak dobio od strane Stručnog tima za izradu prijedloga novih lokacija za smještaj deponije komunalnog otpada, konačan prijedlog novih lokacija, saopšteno je iz Gradske uprave Mostara.

“Budući da se radi o šest takvih lokacija Grad Mostar će angažirati stručnu organizaciju, prema zakonu o javnim nabavama, sa ciljem da se uradi Projektni zadatak za izradu Studije izvodljivosti potencijalnih lokacija.

Po pribavljanju Projektnog zadatka Grad Mostar će raspisati javni poziv za odabir izvršioca radova na izradi same Studije izvodljivosti, gdje bi se metodom poređenja u smislu zadovoljavanja unaprijed postavljenih kriterija, došlo do najpovoljnije lokacije od ponuđenih šest lokacija.

Nakon odabira konačne lokacije slijedi pribavljanje neophodne urbanističko-tehničke dokumentacije (projektna dokumentacija, urbanistička saglasnost, odobrenje za građenje, okolinska dozvola te sva dokumentacija neophodna za ovakvu vrstu građevina)”, saopšteno je iz Gradske uprave Mostara.

(StarMo)