Naslovnica Sport Zvanično: Ibra napušta Galaxy

Zvanično: Ibra napušta Galaxy

469

Los Angeles — Zlatan Ibrahimović objavio je u srijedu uveče misterioznu poruku koju su svi protumačili kao dokaz da napušta LA Galaxy.

Ibra s ovim klubom ima ugovor do kraja ove godine i prema svemu sudeći vratit će se u Evropu. Iako već ima 38 godina očito vjeruje da još uvijek može igrati na vrhunskom nivou.

Nakon Ibrahimovićeve poruke oglasio se i LA Galaxy koji je potvrdio da Zlatan više neće nositi dres ovog kluba. Iz kluba su potvrdili da su postigli dogovor da Ibrahimović kao slobodan igrač napusti ovaj klub u januaru.

“LA Galaxy objavljuje da Zlatan Ibrahimović neće igrati u našem dresu naredne MLS sezone. Klub i igrač su postigli dogovor o završetku saradnje. Želimo se zahvaliti Zlatanu na svemu što je dao za ovaj klub i želimo mu dosta sreće u nastavku karijere”, poručili su iz Galaxyja, prenosi SportSport.ba.

Ibrahimović je u dresu ovog kluba odigrao 53 utakmice, te je postigao čak 52 gola i dodao 17 asistencija. Nova MLS sezona počinje u maju 2020. godine, a Ibrahimovića više nećemo gledati na terenima u Americi.

(StarMo)