Naslovnica Mostar Zvaničnica Hrvatske: Sveučilište u Mostaru je u fazi ozbiljnog razvoja

Zvaničnica Hrvatske: Sveučilište u Mostaru je u fazi ozbiljnog razvoja

196
foto: Sveučilište u Mostaru

Mostar — Direktorica Agencije za nauku i visoko obrazovanje Republike Hrvatske Jasminka Havranek u sklopu radne posjete Sveučilištu u Mostaru (SUM) obišla je televiziju te obrazovne institucije.

Glavni cilj radne posjete bio je utvrditi je li SUM na odgovarajući način ispunio preporuke Agencije za narednu reakreditaciju.

Havranek je tom prilikom istakla kako su ovakvi projekti od izuzetnog značaja za modernizaciju visokoškolskih obrazovnih procesa i naglasila kako je Sveučilište u Mostaru u fazi ozbiljnog razvoja.

– S obzirom da se radi o jednom relativno mladom sveučilištu rekla bih da su teški momenti prošli i da smo sada u fazi jednog ozbiljnog razvoja, zasnovanog prvenstveno na vrlo bliskim vezama sa sveučilištima u Hrvatskoj, ali kako vidim iz materijala i sa univerzitetima u Evropi, što me jako raduje. Uvijek sam smatrala da je internacionalizacija nešto što doprinosi boljem razumijevanju i našem predstavljanju svijetu i da na taj način zapravo možemo stvoriti jednu novu dimenziju – zaključila je Havranek, prenijeli su mostarski portali, koji se pozivaju na Fenu.

(StarMo)