Naslovnica Politika Žuljević (SDP BiH): Puno neraščišćenih stvari nakon proteklih izbora u Mostaru

Žuljević (SDP BiH): Puno neraščišćenih stvari nakon proteklih izbora u Mostaru

281
press SDP BiH Mostar

Mostar – Vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Mostara pozvali su Tužiteljstvo HNK, kao i Centralnu izbornu komisiju BiH da “izađu s informacijama o tome dokle je došla istraga oko podnesenih prijava zbog krađe na mostarskim lokalnim izborima”.

Vijećnik SDP-a BiH u Gradskom vijeću Mostara Sanel Žuljević, koji je izjavu novinarima dao ispred zgrade Tužiteljstva HNK, kazao je kako je “puno neraščišćenih stvari ostalo nakon proteklih izbora u Mostaru”, te da nije dobro ići u izbor članova Izbornog povjerenstva Grada Mostara prije nego se rasvijetle te nepravilnosti.

Vijećnik SDP-a BiH Arman Zalihić istaknuo je kako je nedopustivo “da pojedinci koji su prekrajali izbornu volju građana Mostara danas trebaju biti imenovani u komisiju koja treba činiti novo Gradsko izborno povjerenstvo”.

– U cijeloj priči mi i Centralno izborno povjerenstvo i sud krivimo što nisu otvorili sve kutije u Mostaru jer, sigurni smo, da bi rezultati izbora u Mostaru bili drugačiji. Tužiteljstvo je to koje mora riješiti ova pitanja i dati odgovore na njih – poručio je.

Po njegovim riječima, politička odgovornost je prije svega na Koaliciji za Mostar.

– Ali i HDZ je vrlo licemjeran u cijeloj ovoj priči, jer su u momentu završetka izbora digli halabuku i pričali o nezakonitim radnjama na izborima, podnosili su kaznene prijave, a sada vidimo da je jedini razlog bio to što su se prepali da neće dobiti gradonačelnika – istaknuo je Zalihić.

Na dnevnom redu današnje sjednice Gradskog vijeća Mostara nalazi se i Odluka o raspisivanju Natječaja za izbor članova Izbornog povjerenstva Grada Mostara.

 

(StarMo)