Naslovnica Sport Zrinjski “razočaran”

Zrinjski “razočaran”

395
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — HŠK Zrinjski razočaran je odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH da se prekine nogometna sezona 2019./2020. te da se tabela BH Telecom Premijer lige u trenutku prekida ovjeri kao konačna.

“Naše razočaranje još je veće iz razloga jer smo ovakvom odlukom ostali bez prilike za nastavkom borbe za oba trofeja – HŠK Zrinjski je u trenutku prekida bio trećeplasirani klub prvenstvene trke i učesnik polufinala Kupa BiH, ali i zbog činjenice što odluka o prekidu vrijeme bez službenih utakmica produžuje na gotovo pet mjeseci”, saopćeno je iz Zrinjskog.

U saopćenju se dodaje da HŠK Zrinjski poštuje donesenu odluku da se tabela BH Telecom Premijer lige u trenutku prekida ovjeri kao konačna, ali uz naglasak “da ona ima puno objektivnih manjkavosti s obzirom na to da se morao odigrati još jedan kompletan krug prvenstva”.

“Iskreno, drugačiji stav smatrali bismo licemjernim, jer razloge zašto u trenutku prekida nismo bili na liderskoj poziciji, kao i uvijek, moramo tražiti u vlastitim redovima”, stoji u saopćenju.

Iz Zrinjskog su podsjetili kako će “Plemići” petnaesti put u klupskoj historiji i osmu sezonu zaredom predstavljati Mostar i bh. nogomet na međunarodnoj sceni te da će pripreme za novu sezonu početi u drugoj polovini juna.

(StarMo)