Naslovnica Sport Zrinjski počeo pripreme

Zrinjski počeo pripreme

118

Mostar — Prozivkom i prvim treningom igrači Zrinjskog započeli su s pripremama za proljetni dio sezone.

Zrinjski je nakon jesenjeg djela uvjerljivo vodeća ekipa Premijer lige BiH, a trener Sergej Jakirović osvrnuo se na taj dio sezone rekavši da je zadovoljan, jer imaju 12 bodova prednosti ispred prvog pratioca.

– Ekipa je dosadašnji dio takmičenja odradila za ocjenu 10, a iako to možda čudno zvuči, neke stvari također mogu biti bolje. Na proljeće moramo nastaviti još bolje kako bi titulu donijeli u Mostar – rekao je Jakirović.

Nakon duže pauze, koja je, prema Jakirovićevim riječima, opravdana jer su uslovi za igranje u zadnja tri kola bili daleko od idealnih, Zrinjski će pripreme odraditi u Međugorju.

– Nakon današnjeg inicijalnog dana obavit ćemo i ljekarske preglede te se zaputiti na pripreme u Međugorje gdje igramo prvu pripremnu utakmicu s Neretvancem. Očekuju nas utakmice sa Jadranom iz Ploča i Croatijom Zmijavci. Također imamo i turnir u Gabeli, pa utakmice sa Krupom i Igmanom, a kasnije i Leotarom iz Trebinja – kazao je na press konferenciji trener Zrinjskog, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Jakirović je istakao kako us.lovi u Međugorju nisu ništa lošiji nego li oni u Medulinu, gdje je Zrinjski zadnjih godina znao odraditi dio zimskih priprema, pa „Plemići“ ove godine neće putovati van BiH.

– Na tu odluku najviše je uticala korona kriza i različite mjere koje su na snazi u BiH i van nje. Moja je najveća želja da moji igrači budu zdravi i da nastavimo gdje smo stali u jesenjem djelu sezone – naglasio je.

Komentirajući moguće promjene u igračkom kadru, Jakirović je kazao kako ga je dosta igrača nazvalo i reklo da ne žele ići, već da žele osvojiti titulu prvaka sa Zrinjskim i napraviti nešto više u Evropi.

– Drago mi je da je ekipa ostala na okupu, ali i dalje želim par pojačanja. Doveli smo Irfana Hadžića, napadača kojega smo i tražili, te mladog Ivana Marića na poziciji stopera koji je 2002. godište. Pregovaramo s još dvojicom igrača i nadam se da će to uskoro biti završeno, a radi se o pozicijama lijevog beka i veznog igrača – rekao je Jakirović.

Tokom zimske pauze Sergeja Jakirovića dosta se povezivalo sa zagrebačkim Dinamom.

– Dinamov interes me je dodatno motivirao, a to je kompliment za mene, klub i cijelu ligu. Ja sam već govorio da je puno predrasuda kada se ode u BiH i gdje se govori kako se neko tim postupkom “zakopao”. Ja sam živi dokaz da to nije tako i da se kvalitetan rad uvijek primijeti – poručio je Jakirović.

(StarMo)