Naslovnica Politika Zovko: Kad se Bošnjaci i Hrvati dogovore

Zovko: Kad se Bošnjaci i Hrvati dogovore

658

Žepče — Infrastrukturni projekti ključ su uspješnog privrednog razvoja, a općina Žepče podržava samozapošljavanje te potiče investicije, kazao je Mato Zovko, načelnik općine Žepče, saopštno je iz HDZ-a BiH.

Općina Žepče kontinuirano radi na socijalnim i društveno korisnim projektima, podržava sufinansiranje pripravnika i zaposlenja mladih, daje podsticaje za samozapošljavanje, za poljoprivredu, dodjeljuje sredstava za stambeno zbrinjavanje mladih i naknade za rodilje, naglasio je načelnik Zovko.

“U skladu sa općinskom strategijom razvoja i programom kapitalnih investicija planiramo i realiziramo prioritetne projekte. Izgrađene su tri nove fabrike u Industrijskoj zoni ‘Polja’, nova ambulanta u Ozimici, školska dvorana u Begovom Hanu, renovirane područne škole. Sredstvima općine, Vlade ZDK i Vlade RH započeta je izgradnja nove zgrade Osnovne škole Žepče (urađeni temelji). U saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša nastavljena je izgradnja desnoobalnog fekalnog kolektora. Nastavljena je izgradnja nasipa na rijeci Bosni u saradnji s Agencijom za vodno područje rijeke Save. Sredstvima Ministarstva finansija FBiH uredili smo plato ispred zgrade Doma kulture u Žepču”, kazao je načelnik Zovko i dodao kako u ovoj godini rade na nekoliko vrlo bitnih projekata čija je realizacija u toku ili je završena.

“Bez podrške Vlade FBiH, Vlade ZDK i Vijeća ministara BiH bilo bi teško sve projekte i planove realizirati”, naglasio je Zovko te istakao i agencije, direkcije, fondove s kojima općina sarađuje u realizaciji djela projekata.

“Za sve lokalne zajednice važna je podrška viših nivoa vlasti, pa tako i za Žepče. Puno smo toga zajedno uradili i radimo. Žepče je primjer dobre saradnje i suživota između Hrvata i Bošnjaka. Primjer smo da se dogovorom sve stvari mogu riješiti i podstaći na bolje, jer svima nam je zajednički cilj: izgraditi još bolje i uspješnije Žepče koje će biti privlačno za ulaganja, a ljudima mjesto ugodnog življenja”, kazao je Mato Zovko, načelnik općine Žepče, stoji u saopštenju HDZ-a BiH.

(StarMo)