Naslovnica Region Zoki sada “udario” i na PIC!?

Zoki sada “udario” i na PIC!?

107
Zoran Milanović

Zagreb — Ured predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića reagirao je na Izvještaj Vijeća za provedbu mira (PIC), koji je objavljen nakon jučerašnjeg sastanka Upravnog odbora PIC-a.

Milanović tvrdi da nije ni dobro niti prihvatljivo “što u svom zalaganju opet, očekivano, zaboravljaju i prešućuju kako u BiH postoje tri konstitutivna naroda: Bošnjaci, Srbi i Hrvati”.

Poštivanje Općeg okvirnog sporazuma za mir znači i poštivanje jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda, uključujući njihovo pravo na legitimnu zastupljenost u svim tijelima vlasti, ističe se u pisanoj izjavi Ureda predsjednika Hrvatske za HMS.

“Dakle, poruka je političkim direktorima: BiH jeste jedinstvena, suverena država koja se sastoji od dva entiteta, ali i od tri konstitutivna naroda. Hrvati su bili, jesu i bit će konstitutivni narod u BiH ma šta pisalo u njihovim izvještajima”, naglašava Ured predsjednika Hrvatske.

U komunikeu Upravnog odbora PIC-a podsjećaju se sve strane na njihovu obavezu da “u potpunosti poštuju Opći okvirni sporazum za mir, sve njegove anekse i odluke visokog predstavnika”.

“Upravni odbor još jednom je potvrdio svoje neupitno opredjeljenje za teritorijalni integritet i temeljnu strukturu BiH kao jedinstvene i suverene države, koja se sastoji od dva entiteta”, stoji u komunikeu.

(StarMo)