Naslovnica BiH Zna se ko je pucao pored džamije u Janji

Zna se ko je pucao pored džamije u Janji

160
foto arhiva - ilustracija

Bijeljina — Policijskoj stanici Janja 06.januara 2021. godine, oko 07.00 sati prijavljeno je da je iz kolone vozila u neposrednoj blizini džamije, jedna osoba pucala u zrak iz nepoznatog oružja.

Radom na terenu policijski službenici Policijske stanice Janja utvrdili su da je vozilom upravljao M.Z. koji je dobrovoljno predao gasni pištolj, dok se na mjestu suvozača nalazila osoba inicijala D.B.

Navedene osobe bit će sankcionisane u skadu sa Zakonom, saopćeno je iz MUP-a Republike Srpske.

O svemu je obaviješten postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio da se događaj dokumentuje i dostavi Izvještaj na tužilačku ocjenu.

Policijska stanica Janja, 08. januara 2021. godine oko 09.30 sati od M.C., zaprimila je prijavu da se u toku noći oko 03.00 sata, pored ograde između „Džedid džamije“ i njegove kuće, zaustavilo vozilo iz kojeg se čula glasna muzika, nakon čega je nepoznata muška osoba izašla iz vozila i čestitala muslimanima Božić.

Operativnim radom na terenu pronađeno je vozilo i identifikovani su učesnici događaja. Utvrđeno je da je vozilom upravljala osoba N.T, dok su se u vozilu nalazili S.T., S.M. i A.A..

 

(StarMo)