Naslovnica Politika Zločinac bez zrna srama – Treba da se razmontiraju “sve laži”

Zločinac bez zrna srama – Treba da se razmontiraju “sve laži”

689
Radovan Karadžić

Den Haag — Prvi predsjednik Republike Srpske i osuđenik za najteže ratne zločine počinje u BiH, Radovan Karadžić, ocijenio je da je BiH “bila poligon svakome kome je bio potreban pakao u ovom regionu”,

“Najbrutalnija laž da je sukob izbio na osnovi animoziteta Srba prema muslimanima” – naveo je haški osuđenik u odgovoru na pitanja beogradskih “Večernjih novosti”, čiji je prvi dio objavljen danas.

Istakao da će, “kada cijela istina o ratu u BiH izađe na vidjelo”, to biti porazno za mnoge učesnike – za većinu medija, za “lažne i besramne novinare”, za neke “humanitarce” i njihove organizacije, pa čak i za pojedine aspekte angažmana UN.

“Srbi su posljednji narod kojem se može pripisati vjerska netrpeljivost, posebno prema muslimanima /islamu/! Postoje nedavni primjeri ropstva, segregacije i istrebljenja koje su počinili drugi, a nikada Srbi” – naveo je Karadžić.

On je poručio da sadašnji lideri svijeta, iako nisu stvorili, “treba da razmontiraju sve ove laži”, jer svijet ne može opstati bez prava i pravde, jer se “i ti ratovi, i posljeratni događaji, uključujući i suđenja, vrše u njihovo ime”.

(StarMo)