Naslovnica BiH ZHK: U četvrtak o restriktivnijim mjerama

ZHK: U četvrtak o restriktivnijim mjerama

274
foto: ilustracija

Široki Brijeg — Zbog pogoršane epidemiološke situacije Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) najavio je restriktivnije mjere koje bi trebale biti usvojene na sjednici u četvrtak, 18. marta.

Na poziv predsjednika Vlade ZHK u utorak je održan sastanak kojem su prisustvovali kantonalni ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite ZHK Tomislav Pejić, ministar finansija Toni Kraljević, ministar unutrašnjih poslova David Grbavac, direktor Uprave civilne zaštite Drago Martinović i durektorica Zavoda za javno zdravstvo Andrea Jurić.

Na sastanku su Pejić i Jurić izvjestili prisutne o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na prostoru ZHK, ali i na prostoru cijele Federacije BiH.

“Predloženo je uvođenje restriktivnijih mjera kako bi se taj negativan trend zaustavio kao i povećanje kontrole trenutnih mjera od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave za inspekcijsku kontrolu. Sjednica Štaba civilne zaštite bit će održana 18. marta, kada bi trebale biti usvojene i nove mjere”, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite ZHK.

(StarMo)