Naslovnica BiH ZHK: Ostaju na snazi još neke mjere

ZHK: Ostaju na snazi još neke mjere

79
Široki Brijeg; foto: Facebook - ilustracija

Široki Brijeg — Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) u utorak je na vanrednoj sjednici donio odluku o ukidanju policijskog sata koji je u ZHK od 21. aprila bio na snazi od 23 sata do 5 sati ujutro.

To je potvrdio direktor Uprave civilne zaštite ZHK Drago Martinović na današnjoj konferenciji za medije navodeći da ta odluka stupa na snagu od srijede.

“Štab civilne zaštite ZHK je na sjednici donio odluku o ukidanju mjere ograničenja kretanja građana na području ZHK. Tako da od sutra građani nemaju ograničenje kretanja koje je dosada bilo na snazi od 23 do 5 sati ujutro”, kazao je Martinović, prenijeli su u utorak bh. portali, pozivajući se na Fenu.

On je dodao da na snazi ostaju još neke mjere kojima se ograničavaju okupljanja.

“Ostaje na snazi ograničenje za organizirana okupljanja više od 100 ljudi, prilikom kojih će organizatori, pravna i fizička lica morati prijaviti događaj kantonalnom Zavodu za javno zdravstvo”, naglasio je Martinović.

Istakao je da se Štab civilne zaštite ZHK vodio, kao i dosada, preporukama struke oko donošenja i ukidanja epidemioloških mjera.

“Mi se vodimo uputama Zavoda za javno zdravstvo ZHK i Ministarstva zdravstva rada i socijalne zaštite i po njihovim preporukama mi razmatramo ove mjere”, naveo je Martinović.

(StarMo)