Naslovnica BiH ZHK: Još petero zaraženih koronavirusom

ZHK: Još petero zaraženih koronavirusom

423
Široki Brijeg; foto: arhiva - ilustracija

Široki Brijeg — Zavod za javno zdravstvo (ZJZ) Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) obavijestio je o 5 pozitivnih osoba na prisustvo korona virusa s područja Širokog Brijega, saopšteno je u subotu kasno uveče iz Štaba civilne zaštite ZHK.

“Četiri osobe su povezane s trećim klasterom, a za jednu osobu nemamo vezu još uvijek i vjerovatno je riječ o novom klasteru”, javljaju iz Štaba CZ ZHK-a.

U ZHK su do sada 63 osobe bile pozitivne na prisustvo koronavirusa od čega 48 osoba iz Širokog Brijega, 11 iz Gruda, 4 s područja Posušja i u Ljubuškom do sada nije zabilježen nijedan pozitivan nalaz. U samoizolaciji se nalazi 742 osobe na prostoru ZHK.

Na snazi je zabrana kretanja van svog mjesta prebivališta osobama s prostora ZHK, osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku njegu, osobe koje vrše snabdijevanje navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih porodičnih razloga pružaju njegu djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu životnih namirnica za njih, javili su iz CZ-a ZHK-a.

(StarMo)