Naslovnica BiH ZHK: Jedna osoba pozitivna na koronavirus

ZHK: Jedna osoba pozitivna na koronavirus

496
foto: agencije - ilustracija

Široki Brijeg — Iz Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona obavijestili su o jednoj pozitivnoj osobi na prisustvo korona virusa, koja je testirana tokom jučerašnjeg dana, saopšteno je u srijedu iz Štaba civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona.

Testiranja su nastavljena tokom jutra.

Do sada su u ZHK 64 osobe pozitivne na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 49 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi 790 osoba na prostoru ZHK, najveći broj na području Širokog Brijega.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je izvjestilo kako nije bilo prekršilaca u protekla 24 sata. Na snazi je zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora ZHK, osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku zaštitu, osobe koje vrše snabdijevanje navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih porodičnih razloga pružaju njegu djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu životnih namirnica za njih.

“Apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121”, saopštili su iz Štaba CZ ZHK-a.

(StarMo)