Naslovnica BiH ZHK: Dva dana bez novih slučajeva koronavirusa

ZHK: Dva dana bez novih slučajeva koronavirusa

365
foto-arhiva

Široki Brijeg — Zavod za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona obavijestio je o 8 testiranih osoba tokom protekla dva dana. Svi nalazi su bili negativni, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona.

Iz tog Štaba podsjećaju da su do sada u ZHK 63 osobe bile pozitivne na prisustvo korona virusa, od čega 48 osoba iz Širokog Brijega, 11 iz Gruda, 4 s područja Posušja i u Ljubuškom do sada nije zabilježen nijedan pozitivan nalaz. Danas je nastavljeno s većim brojem testiranja.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 713 osoba na protoru ZHK.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ZHK je u protekla 24 sata napisalo 5 prekršajnih prijava za kršenje policijskog sata, a kršenja samoizolacije i druge vrste prekršaja nisu zabilježene.

Na snazi je zabrana kretanja van svog mjesta prebivališta osobama s prostora ZHK, osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku njegu, osobe koje vrše snabdije navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih porodičnih razloga pružaju njegu djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu životnih namirnica za njih, saopštili su iz Štaba CZ ZHK-a.

(StarMo)