Naslovnica BiH Zenica: Radnici blokirali autobusku stanicu

Zenica: Radnici blokirali autobusku stanicu

351

Zenica — Radnici JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ blokirali su autobusku stanicu Zenica, sa koje od prije nekoliko minuta nema ni polazaka niti mogu ući autobusi koji prolaze kroz taj grad.

Kako je u izjavi za Fenu objasnio predsjednik Sindikata Huso Sarvan, oni su još u petak donijeli odluku o blokadi, ali su ostavili mogućnost direktoru Darminu Terziću da sa predstavnicima Kantonalne poreske uprave Zenica i gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem dogovori deblokadu računa i osiguranje sredstava za nabavku goriva.

“Mi više nemamo s čime raditi, nemamo goriva, nemamo plata. Dovedeni smo u situaciju da stanemo. Istrajavamo na našim stavovima, a oni su tako jednostavni i lako ih je uraditi da se riješi problem Zenicatransa”, rekao je Sarvan.

On smatra da Gradska uprava i gradonačelnik imaju obavezu da izmire obaveze prema radnicima i da se imenuje uprava koja može voditi preduzeće, a drugi je uslov da firma ostane u dosadašnjem obliku.

“Dobili smo prvi dio plata za oktobar, po 300 KM. Nismo za radikalne mjere, da izlazimo i blokiramo grad, ali mislim da imamo pravo da na ovaj način izrazimo nezadovoljstvo”, smatra Sarvan.

(StarMo)