Naslovnica BiH Zenica: Pristali deblokirati dolazne perone…

Zenica: Pristali deblokirati dolazne perone…

414
foto arhiva

Zenica — Radnici JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” pristali da od danas deblokiraju dolazne perone izvan stanice, kako bi se nesmetano odvijao prigradski i međunarodni saobraćaj iz tog grada – izjavio je Feni predsjednik Sindikata tog preduzeća Huso Sarvan.

Pristali smo na molbu policije da u cilju sigurnosti putnika oslobodimo dio dolaznih perona, da putnici mogu slobodno izaći iz autobusa te sigurno prijeći ulicu. Da ne bi niko došao u situaciju da krivično odgovara, ako se nešto desi – kazao je Sarvan.

Ističe ipak da neće odustati od svojih zahtjeva da se sistemski riješi pitanje “Zenicatransa“, kao ni od najavljenog štrajka glađu.

Mi smo sasvim ozbiljni u našim namjerama. Danas ćemo izvršiti i posljednje pripreme, sačinjavanje dokumenata koja ćemo dostaviti svim nadležnim organima i Gradskoj upravi kako bismo sutra u sedam sati započeli štrajk glađu. Policija je već obaviještena o našim aktivnostima – dodao je.

Nije poznato koliko će radnika stupiti u štrajk glađu, ali Sarvan kaže da zna da će svi ratni vojni invalidi i demobilisani borci, uz podršku ostalih radnika, stupiti u štrajk glađu.

(StarMo)