Naslovnica Politika Žene SDA: Podrška “Koaliciji za Mostar”

Žene SDA: Podrška “Koaliciji za Mostar”

312

Mostar — Sjednica Predsjedništva Organizacije žena Stranke demokratske akcije (SDA) održana je u subotu u Mostaru. Na sjednici je data podršku “Koaliciji za Mostar”.

Kako je saopšteno iz SDA, pored usvojene Strategije djelovanja 2020/23.godine, usvojeni su i zaključci da Organizacija žena SDA daje punu podršku svim kandidatima/kandidatkinjama ispred SDA za načelnike, gradonačelnike te općinska i gradska vijeća, kao i da posebnu podršku daju “Koaliciji za Mostar 2020. godine”, te kandidatu za načelnika Srebrenice.

Nakon sjednice Predsjedništva u Centru za kulturu Mostar u organizaciji Gradske organizacije žena SDA Mostar održana je tribina pod nazivom “Snaga žene u izbornom procesu”. Gošća tribine bila je predsjednica Organizacije žena SDA Kenela Zuko.

Prisutnima su se pored gošće, obratili i predsjednica Gradske organizacije žena SDA Mostar Mubera Berberović, predsjednik Gradskog odbora SDA u Mostaru Salem Marić, predsjednica Kantonalnog odbora Organizacije žena SDA u Hercegovačko-neretvanskom kantonu Alisa Hajdarović i ministar u Vladi HNK Rašid Hadžović.

Sa tribine je poslana poruka podrške izborima u gradu Mostaru, nastupima, kako je navedeno, probosanskog bloka “Koalicija za Mostar 2020. godine”. Poseban akcent je stavljen na razmjernoj zastupljenosti žena, kako u izvršnoj tako i u zakonodavnoj vlasti.

“Snaga žene je pokretač pozitivnih promjena u društvu, podržimo veću zastupljenost žena u jedinicama lokalne vlasti”, poručili su iz Organizacije žena SDA.

(StarMo)