Naslovnica Politika Žene SDA Mostar: Tribina “Snaga žene u izbornom procesu”

Žene SDA Mostar: Tribina “Snaga žene u izbornom procesu”

385

Mostar — Organizacija Žene SDA Mostar organizuje svečanu tribinu pod nazivom „Snaga žene u izbornom procesu“. Tribina će biti realizovana povodom održavanja nadolazećih izbora u Gradu Mostaru, a biće održana u subotu, 29. augusta, u prostorijama Centra za kulturu, s početkom u 19 sati.

Na tribini će se obratiti predsjednica Organizacije Žene SDA Mostar, Mumbera Berberović, predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar, Salem Marić, te predsjednica Organizacije Žene SDA Bosne i Hercegovine, Kenela Zuko.

Ključni cilj održavanja tribine je podrška zajedničkom koalicionom djelovanju stranaka probosanskog bloka, te isticanje bitnosti uloge žena u izbornom procesu koji dolazi, saopštili su organizatori.

„Sa tribine ćemo poslati jasnu i konkretnu poruku kako žene trebaju pokazati snagu i uzeti aktivno učešće u izbornom procesu, što se posebno odnosi na Grad Mostar. Smatram da je neophodno naglasiti kako je pozivnica za učešće na tribini poslana predstavnicama koalicionih partnera, te se nadamo da će se iste odazvati događaju, pri čemu ćemo zajedno poslati poruku podrške zajedničkom koalicionom djelovanju za izbore u Mostaru“ ističe Mumbera Berberović, predsjednica Organizacije Žene SDA Mostar.

Osim toga, prije tribine „Snaga žene u izbornom procesu“ bit će realizovana sjednica Predsjedništva Organizacije Žene SDA BiH, a dnevni red sjednice će biti prilagođen tematici održavanja lokalnih izbora, sa posebnim akcentom na izbore u Gradu Mostaru.

(StarMo)