Naslovnica Politika Željkina teorija: RS “stabilna”, a BiH “nestabilna”

Željkina teorija: RS “stabilna”, a BiH “nestabilna”

173
Željka Cvijanović

Banja Luka — Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je “Republika Srpska stabilna, ali da je nestabilna BiH”, te da bi bilo daleko lakše da se živi u okruženju gdje se može osjetiti stabilnost na nekom širem terenu.

– U ovakvoj državi se to ne može, ako imate takvu ostrašćenost i ako postoji oni kojima u glavi stanuje rat. Nema iskrenih odnosa, razumijevanja, želje da se prevaziđu određeni problemi, da se iz prošlosti izvuku pouke i vidimo kako pragmatično možemo da organizujemo budućnost. Ne govorim o budućnosti punoj ljubavi, ali moramo biti praktični i pragmatični i koristiti sve ono što imamo da bi dva entiteta živjela u miru, da bi funkcionisali i koristili moguće pogodnosti koje se nalaze na nivou BiH. To je moja vizija suživota. A vizija u kojoj vas neko maltretira, mrcvari, ne da vam da živite, da se finansijski oporavite, politički da djelujete stabilno… ne priznajem takvo okruženje, zato što je to opterećenje, a ne olakšanje – naglasila je Cvijanović.

Ona je za Televiziju Prijedor rekla da se o tome mora otvoreno pričati, iako je svjesna da sa druge strane nema sagovornika, zato što su navikli da uvijek naprave galamu, oslone na rame nekog stranca i traže da neko brani one vrijednosti koje ne stanuju u BiH.

– Republika Srpska ide naprijed i to nervira mnoge. Ne smijemo zaustavljati razvoj Republike Srpske – poručila je predsjednica Srpske.

Ona je navela da “ne vidi nikakav napredak BiH” – prenosi RTRS.

 

(StarMo)