Naslovnica Sport “Želim osvojiti titulu sa Zrinjskim”

“Želim osvojiti titulu sa Zrinjskim”

252
foto: BHRT/Fena

Mostar — Luis Ibanez, 31-godišnji argentinski bek, kazao je kako je u Zrinjski došao isključivo iz sportskih motiva, a ne zbog novca.

“Što se tiče novca, ja sam se finansijski osigurao prije, nisam tu došao da bih napravio neku razliku u novcu. Meni treba da igram što više, a ne da idem negdje samo zbog novca”, kazao je Ibanez na svom medijskom predstavljanju u Mostaru, nakon što je prije dva dana potpisao vijernost Zrinjskom do 31. maja 2021. godine, prenosi BHRT.

Na novinarsko pitanje je li u njegovom transferu ikakvu ulogu imao Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama, Ibanez je odgovorio negativno.

“Nisam imao priliku da se sada vidim s njim. Znam da je u Mostaru i sigurno ćemo se vidjeti. Poštujem Zdravka Mamića, bio mi je šef sedam godina i uvijek je stajao iza mene. Sigurno ćemo sjesti i popiti kafu”, kazao je Argentinac.

Ibanez je u karijeri nosio dresove Boca Juniorsa, Dinama iz Zagreba, Racing Cluba, Gyorija, Crvene zvezde, Karabukspora i Trabzonspora. Najdublji trag ostavio je u zagrebačkom Dinamu s kojim je osvojio sedam titula prvaka Hrvatske, četiri hrvatska kupa i jedan superkup.

U Zrinjski je stigao kao slobodan igrač iz Trabzonspora u kojem se nije previše naigrao prošle sezone.

“Fizički sam uvijek bio dobar, nikad nisam imao puno problema s povredama. Jedino što mi treba je malo više igre, da treniram s ekipom, da osjetim loptu i da se što prije uklopim u trenerov sistem, i to mi je u ovom trenutku najbitnije”, kazao je Ibanez te dodao kako vjeruje da će brzo ući u formu i pomoći Zrinjskom u pohodu na još jednu titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

U toku je procedura pribavljanja radne i boravišne dozvole što bi moglo potrajati do deset dana. U Zrinjskom očekuju kako bi Ibanez svoj premijerni nastup mogao imati 29. septembra kada u Mostaru gostuje NK Široki Brijeg ili sedam dana kasnije kada je gost na stadionu pod Bijelim brijegom aktuelni šampion FK Sarajevo.

(StarMo)