Naslovnica Sport Zbog vrijeđanja Mbappea, Benzeme i Ronalda…

Zbog vrijeđanja Mbappea, Benzeme i Ronalda…

130
foto: Reuters

Nyon — Evropska fudbalska federacija (UEFA) izrekla je kaznu Mađarskom fudbalskom savezu za neprimjereno ponašanje navijača na utakmicama Evropskog prvenstva, a prema njoj će mađarska reprezentacija sljedeće tri domaće utakmice igrati bez podrške navijača.

Od navedenih utakmica, treća je predmet uslovne kazne, koja će biti aktivirana, ako mađarski navijači ponove prestup u sljedeće dvije godine, navodi se u saopćenju UEFA-inog disciplinskog tijela.

Ono je Mađarima odredilo i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 eura. Obje se kazne odnose na utakmice EURA u kojima je Mađarska ugostila Portugal i Francusku u Budimpešti, prenose hrvatski mediji.

Istraga je pokrenuta zbog navodnih letaka homofobnih i diskriminacijskih sadržaja te oponašanja glasanja majmuna na dvoboju s Francuskom, koji su se uglavnom javljali kad je loptu u svom posjedu imao tamnoputi francuski napadač Kylian Mbappe.

Na meti mađarskih navijača našao se i Karim Benzema, francuski reprezentativac alžirskog porijekla, a uvredljive povike je morao trpiti i kapetan portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo.

(StarMo)