Naslovnica Život Zbog korona-partyja: Johnson uputio izvinjenje kraljici

Zbog korona-partyja: Johnson uputio izvinjenje kraljici

65
foto: BBC

London — Ured britanskog premijera Borisa Johnsona uputio je u petak formalno izvinjenje kraljici Elizabeti nakon što se saznalo da se osoblje u premijerovoj rezidenciji u Downing Streetu zabavljalo do kasno u noć uz mnogo alkohola i to uoči sahrane preminulog princa Philipa, u vrijeme kada su druženja u zatvorenom prostoru bila zabranjena u jeku pandemije koronavirusa, prenosi The Guardian.

Johnsonu prijeti najteža kriza u njegovom mandatu nakon gotovo svakodnevnih otkrića o nizu okupljanja tokom lockdowna zbog pandemije Covid-19, zbog kojeg obični građani nisu imali prilike ni oprostiti se ni prisustvovati ukopu svoje umiruće rodbine.

Izgradivši političku karijeru na preziru ustaljenih normi u društvu, Johnson se sada nalazi pod sve većim pritiskom zastupnika iz njegove Konzervativne stranke, prenose u petak regionalni mediji.

Kritičari kažu da nije u stanju vladati i da je obmanuo parlament poričući da su se kršile epidemiološke mjere.

U neobičnom raspletu duge priče o kojoj sada bruji čitava Britanija, Daily Telegraph je u svom članku opisao zabave i druženja koja su se događala u Downing Streetu a posebno su izdvojili onaj od 16. aprila 2021., godine, samo dan prije sahrane princa Philipa.

(StarMo)