Naslovnica Mostar Zavrti globus i slušaj RGM radio!

Zavrti globus i slušaj RGM radio!

647
foto arhiva

Mostar — U želji da se približi slušaocima iz cijelog svijata, Radio gradska mreža – mostarski radio (RGM) je postao dio globalne internet mreže radio stanica – “Radio garden”.

U pitanju je najpopularnija intrenet stranica za pretraživanja i preslušavanje programa radio stanica, doslovno iz cijelog svijeta.

Ova popularna aplikacija, zasnovana je vrlo atraktivnom grafičkom rješenju, jer je korisnicima omogućeno da okretanjem virtulanog globusa, pristupe na bilo koju tačku svijeta i slušaju tamošnje radio programe. Program se potpuno besplatno moće instalirati na sve platforme: od PC-a, do mobilnog telefona.

Ulaskom u mrežu Radio garden, RGM radio se sada, praktički, može slušati bilo gdje u svijetu, gdje postoji priključak na internet!

Nema sumnje da će ovo biti posebno interesantno brojnim Mostarcima u dijaspori, koji će sada imati priliku da 24 sata dnevno slušaju program ove radio stanice iz Mostara.

Osim pristupanja Radio gardenu, RGM – Mostarski radio pripremio je i svoju novu internet stranicu, koja će uskoro biti dodatno redizajnirana. Naravno i na ovaj internet stranici je omogućeno slušanje programa RGM radija, a posjetici mogu i direktno pristupiti medijskim sadržajima na dva popularna mostarska internet portala; mostarski.ba i starmo.ba.

Kako saznajemo, RGM radio bi se uskoro trebao pojaviti i u ponudama najvećih kablovskih operatera u BiH.

(StarMo)