Naslovnica IZBORI 2022. Završni skup NIP-a Mostaru: Izaći na izbore i poslati bahatu vlast na...

Završni skup NIP-a Mostaru: Izaći na izbore i poslati bahatu vlast na ulice

292

Mostar — Završni predizborni skup Naroda i Pravde Hercegovačko-neretvanskog kantona održan je 25.09. u sali Narodnog pozorišta u Mostaru.

Predsjednik Gradske organizacije Naroda i Pravde Mostar, član glavnog odbora stranke, i kandidat za Skupštinu HNK Aldin Mujan istakao je:”

– Nereagovanje vladajućih struktura za problem, konkretno mog me i natjeralo na neki način da pristupim borbi za običnog čovjeka, da budem glas ljudi u vlasti, kao i da se uključim u aktivni rad Naroda i Pravde!”

Predsjednica Organizacije žena Mostar, članica Izvršnog odbora te nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Melida Hasanagić poručila je:”Napravite analizu i pokušajte promijeniti sebe ako glasate za one koji mogu uraditi mnogo više za vas i ovu državu, kako bio imali iste uslove života kao tamo gdje Narod i Pravda vodi procese.”

Prvi zamjenik predsjednika Naroda i Pravde, Denis Zvizdić istakao je:”Načela Naroda i Pravde su državni interes ispred stranačkog, opći iznad pojedinačnog, te načelo meritokratije.

Ispred stranke penzionera, sa kojom Narod i Pravda na nivou Federacije istupa u koaliciji Povjerenje prisutnima se obratio Izudin Šahović: ”Konkretno, penzioneri, kao najveće biračko tijelo mogu napraviti pravu penzionersku revoluciju, umjesto protestnih izlazaka na ulice, izaći na izbore i poslati bahatu vlast na ulice. Penzioneri izađite na izbore, nemate šta izgubiti jer nemate ništa.”

Na kraju, Predsjednik Naroda i Pravde, Elmedin Konaković poručio je : ”Sinoć sam rekao u jednom TV gostovanju Sanaderizacija BIH, jedino što su ovi dobro napravili je zatvor.
Najdugovječnija koalicija u FBiH je koalicija SDA-HDZ. Jedini period kad nije postojala je onaj kad SDA nije bila u vlasti. Oni nas optužuju da smo sa HDZ-om, dok tamo gdje mi vodimo procese postoje rezultati koje dosad nisu vidjeli. Subvencije porodiljama, udžbenici, subvencije za stanove. Naši članovi i kandidati nikada nisu dobili ništa od režima, dobili su teret, prijetnje i ucjene samo zato što su članovi Naroda i Pravde.”

(StarMo)