Naslovnica Mostar Završna prezentacija potencijala Mostara i Podgorice

Završna prezentacija potencijala Mostara i Podgorice

296
foto: ilustracija

Mostar — Turistička zajednica Hercegovačko neretvanskog kantona i Turistička organizacija Podgorice privode kraju implementaciju projekta “Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica” čiji je cilj diverzifikacija ponude kulturnog turizma u Mostaru i Podgorici i stvaranje nove kulturne rute, kako bi se produžio boravak posjetilaca na ove dvije lokacije, povećali prihodi i motivacija za ponovnu posjetu.

Završni događaj projekta održat će se 5. 9. 2020. s početkom u 21 sat na ljetnoj pozornici Centra za kulturu u Mostaru, saopšteno je iz Turistiočke zajednice HNK-a.

U programu će, uz goste iz Crne Gore, Kuba Acoustic, nastupiti i poznati promotori bh. tradicionalne muzike – Divanhana.

Ulaz na koncert će biti besplatan, uz strogo pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera i maksimalan broj posjetilaca – do 100.

Kako bi omogućili što većem broju ljubitelja tradicionalne muzike da prate ovaj koncert, live prenos će biti osiguran preko youtube kanala projekta.

U prethodnim aktivnostima projekta, koje su započele početkom godine, ove dvije turističke organizacije su utvrdile zajedničke elemente Mostara i Podgorice na temelju kojih su kreirali tri regionalne rute kulturnog turizma: Sunčana strana svjetskog nasljeđa – stari gradovi, rijeke i mostovi, Spomenička regionalna ruta i Religijsko – kulturna regionalna ruta.

U toku je promocija kulturne rute kroz izradu promotivne brošure, promotivnog videa, prezentacije rute na web stranicama turističkih organizacija Mostara i Podgorice i medijima.

Aktivnosti se provode kroz bespovratna sredstva Projekta razvoja i promocije turizma Vijeća za regionalnu saradnju. Projekt finansira Europska unija, a provodi RCC u nastojanju da doprinese rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana, podržavajući razvoj i promociju zajedničke regionalne ponude kulturnog i avanturističkog turizma, stoji u saopštenju.

(StarMo)