Naslovnica Mostar Završavaju Dani teatra mladih

Završavaju Dani teatra mladih

135

Mostar — Večeras, jedanaesto veče uzastopno, će na Memorijalnoj sceni 2532 ansambl Mostarskog teatra mladih (MTM) sa početkom u 20,30 sati u okviru 34. Dana teatra mladih, koji večeras završavaju, izvesti osmu reprizu predstave “HILJADARKA” nastale po mikrodramama autora Jean-Noel Fenvvick, Francis Huster, Cristophe Huysman, Bernard da Costa.

Predstavu je režirao Sead Đulić, a u njoj igraju Nudžejma Kezo, Irma Lipovac, Sarah Tiro, Miran Bečević, Adis Sandžaktar, Faris Količić, Haris Pašić, Kemo Krpo, Tarik Begović i Anes Mušić.

Poletna, provokativna predstava o nama danas i ovdje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a garantira dobru zabavu i smijeh do suza, saopšteno je iz MTM-a.

Večerašnjom izvedbom MTM završava službeno sezonu 2019/2020, “što ne znači da se i u narednom periodu neće igrati predstave”. Ovo je samo završetak redovnog igranja predstava, jer već naredne sedmice predstoje gostovanja u Banja Luci i Bugojnu, te igranje na matičnoj sceni.

Nakon večerašnje izvedbe “Hiljadarke” sumirat će se mišljenja publike i sutra objaviti kojoj od predstava pripada MTM-ova maska.

(StarMo)