Naslovnica BiH Završava antifašistička Škola demokratije

Završava antifašistička Škola demokratije

120

Mostar/Sarajevo — Danas završava Škola demokratije koja je organizovana u okviru velikog međunarodnog projekta Evropsko antifašističko naslijeđe.

Projekat zajedno realizuju antifašistički savezi iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) BiH.

Projekat je finansiran od Evropske unije iz programa Evropa za građane. Škola demokratije namijenjena je mladim ljudima sa ciljem upoznavanja sa antifašističkim naslijeđem kao bitnim segmentom izgradnje građanskog demokratskog društva.

U višednevnom trajanju i sa nizom zanimljivih predavanja polaznici su bili mladi antifašisti, uživo iz Sarajeva, a putem zoom aplikacije i oni iz Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja, a predavači značajni univerzitetski profesori, intelektualci.

Interes mladih ljudi za sve ponuđene teme bio je izvan očekivanja. Danas, posljednjeg dana realizacije ove škole biće održana i analiza postignutih rezultata u kojoj će učestvovati svi predavači i polaznici.

Cilj je antifašističku misao i praksu na adekvatan način približiti mladim ljudima i učiniti je sastavnim dijelom naše svakodnevice i planiranja budućnosti, saopšteno je iz SABNOR-a.

(StarMo)