Naslovnica Politika Zovko “za promjenu” malo i o stanju u RH

Zovko “za promjenu” malo i o stanju u RH

446
Željana Zovko

Zagreb — HDZ-ova eurozastupnica Željana Zovko u razgovoru s reporterkom N1 Mateom Dominiković komentirala je, između ostalog i štrajk u školama u Hrvatskoj koji je ušao u 34. dan trajanja.

Vlada RH je sindikatima dala ponudu o kojoj je u toku izjašnjavanje članstva, koje objavama po društvenim mrežama masovno komunicira ‘NE’ kao odgovor.

Europarlamentarka Zovko o šrajku prosvjetara kaže: “Smatram da učenici trebaju ići u školu, to je jedna od najvažnijih poruka. Jedan dan bez škole je izgubljen dan, mi moramo buduće generacije pripremati na velike izazove, a propuštati nastavu to je stvarno sramota… Na sve one u Hrvatskoj, o kojima moramo voditi računa, počevši od policajaca, službi koje se bave o starim, napuštenim… Svi smo u istoj situaciji. Ono što mi potenciramo jest – premijer je premijer sviju i u ovom trenutku radi najbolje što može. Djecu treba vratiti u školu, to je osnovna zadaća i profesora i onih koji su zaduženi za obrazovanje”, kazala je Zovko.

Zovko iz Evropskog parlamenta često komentira prilike u BiH, čija je ambasadorica bila u nekoliko destinacija. Ona je snažna kritičarka, kako često tvrdi “neravnopravnog položaja Hrvata u BiH”.

(StarMo)