Naslovnica Mostar Zatvorene Šantićeve večeri poezije

Zatvorene Šantićeve večeri poezije

484

Mostar — Dodjelom Prosvjetine stipendije “Vladimir Ćorović” i otvaranjem “Prosvjetine škole srpskog jezika, povijesti i kulture” u srijedu su u Mostaru svečano zatvorene jubilarne Šantićeve večeri poezije.

Predsjednica Organizacijskog odbora Šantićevih večeri poezije Sanja Bjelica Šagovnović kazala je kako je navedeni odbor “presretan i prezadovoljan onim što je manifestacija ponudila, kao i odjecima koje je izazvala”.

“U mjesec dana organizirali smo 15 događaja, a manifestacija je održana u svakom dijelu Mostara, jednu večer je bila i u Nevesinju, a jednu u Banjoj Luci. Mislim da su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) “Prosvjeta” i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo “Gusle” na dostojanstven način obilježili ovaj veliki jubilej” – kazala je Bjelica Šagovnović.

Istaknula je također kako je ova manifestacija “vratila srpsku kulturu u Mostar na mjesto koje zaslužuje”.

“Ne samo da smo na dostojanstven način proslavili ime našeg velikog pjesnika nego smo zapravo poslali i pozitivne poruke iz Mostara kroz suradnju s prijateljskim društvima i institucijama. Moram podsjetiti kako smo dio programa organizirali s drugim institucijama kulture poput predstave koju smo radili s tri kazališne kuće iz Mostara i Banje Luke, zatim izložbe koje smo organizirali s Hrvatskim domom hercega Stjepana Kosače, Centrom za kulturu i slično” – navela je Bjelica Šagovnović.

(StarMo)