Naslovnica Mostar Zastupnici SDA traže ostavku ministra MUP-a HNK

Zastupnici SDA traže ostavku ministra MUP-a HNK

196

Mostar — Zastupnici SDA u Skupštini HNK osudili su izgrede koji su se dogodili proteklog vikenda u Mostaru te su zatražili ostavku ministra unutarnjih poslova HNŽ-a Slađana Bevande.

“Ovo nije prvi put da se provodi teror nad građanima u Mostaru koji se dovodi u vezu sa navijačkom grupom ‘Ultras’. Očekujemo konkretne mjere i sankcije protiv ove organizirane skupine napadača, koje ni zabrana kretanja za vrijeme policijskog sata nije spriječila u vandalskom ponašanju ugrožavanja ljudskih života, izazivanju opće opasnosti i napadu na privatnu i javnu imovinu”, poručili su zastupnici SDA u saopštenju za javnost.

Oni su zatražili ostavku ministra unutarnjih poslova HNK Slađana Bevande zbog “niza evidentnih propusta u radu županijskog MUP-a u zadnje vrijeme”.

Zastupnici SDA također su zatražili utvrđivanje propusta u radu Policijske uprave Mostar, jer policija nije spriječila kretanje organizirane grupe u vrijeme zabrane kretanje, kao i uključivanje Tužiteljstva HNK u procesuiranje spomenute grupe.

(StarMo)