Naslovnica Sport Zašto je Klopp zvao Fergusona u 3:30 ujutro?

Zašto je Klopp zvao Fergusona u 3:30 ujutro?

284

London — Jűrgen Klopp proglašen je trenerom godine u Premiershipu nakon što je Liverpoolu donio prvu šampionsku titulu nakon 1990. godine.

Liverpool je titulu osvojio sa čak 99 bodova, 18 više od drugoplasiranog Cityja, te sa samo tri poraza. Od brojnih čestitki koje je primio najupečatljivija je ona Alexa Fergusona. Legendarni menadžer Manchester Uniteda javio se Kloppu videoporukom u kojoj je spomenuo kako ga je Klopp probudio u 3:30 kako bi mu se pohvalio da je osvojio titulu, prenosi Index.hr.

“Ostvario si nevjerovatan uspjeh i titula prvaka je apsolutno zaslužena. Nivo na kojem je igrala tvoja ekipa je nevjerovatan, a tvoja ličnost uvukla se u sve pore Liverpoola. Mislim da je ovo bila sezona za pamćenje i oprostit ću ti što si me probudio u 3:30 da mi kažeš da si osvojio titulu. Uprkos tome, svaka ti čast”, rekao je Ferguson.

“Presretan sam što sam dobio ovu nagradu, posebno kad vidim koja su je sve imena dobila. Tu su Liverpoolovi velikani poput Billa Shanklyja, Boba Paisleyja, Kennyja Dalglisha, ali tu je i Alex Ferguson. Znam da to trener Liverpoola ne bi smio reći, ali njemu se neizmjerno divim. On je prvi britanski trener kojeg sam upoznao. Zajedno smo doručkovali, to je bilo jako davno i ne znam sjeća li se on toga, ali za mene je on bio kao papa”, rekao je Nijemac.

(StarMo)