Naslovnica Mostar Zastava “Herceg-Bosne” u Kosači “otjerala” učenike

Zastava “Herceg-Bosne” u Kosači “otjerala” učenike

560

Mostar — Dramsko, muzičko-scenski performans pod nazivom “Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina”, kojeg su povodom 25. novembra Dana državnosti BiH pripremile 22 osnovne i srednje škole s područja HNK, biće upriličen večeras (24.11.) u 18 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

Mada je ranije bilo najavljeno da će se manifestacija održati u HD herceg Stjepan Kosača, organizatori su u utorak kasno popodne obavijestili javnost da je sala Kosače “otkazana zbog neispunjenja zahtjeva od strane organizatora”, te da će program biti održan u predviđeno vrijeme , “ali u Narodnom pozorištu”.

Iako je većina škola na svojim zvaničnim stranicama na društvenim mrežama kao razlog navela “neispunjavanje zahtjeva od strane organizatora”, ne precizirajući koji zahtjevi konkretno nisu ispunjeni Srednja elektrotehnička škola Mostar je navela da je “u pitanju neispunjavanje zahtjeva za uklanjanje obilježja paratvorevine Herceg Bosna”.

StarMo portal saznaje, kako je najspornja bila zastava “Herceg-Bosne” u velikom holu Kosače, koju zasmetala organizatorima događaja, a koju iz Kosače nisu htjeli uklonti.

Podsjetimo, prije par dana je na pročelju “Kosače” takođe projicirana zastava “Herceg-Bosne” uz natpis “srce ponosno”.

(StarMo)