Naslovnica BiH Zasjedao Krizni štab KS

Zasjedao Krizni štab KS

166
Screenshot: FTV

Sarajevo — Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo je završio zasjedanje nakon što je Vlada Kantona zatražila precizan stav struke o daljnjim epidemiološkim mjerama i izazovima, prenosi portal federalna.ba.

Podsjećanja radi, tokom vikenda je Kanton Sarajevo dobio trećeg v.d. ministra zdravstva – Jasna Agić se prvi put danas oglasila na pres-konferenciji Vlade, ali ne o zdravstvu. Najviše se govorilo o aktivnostima resornih ministarstava, dok na pitanja novinara nisu htjeli odgovorati.

Krizni štab je sjednici donio nekoliko zaključaka. Između ostalog, jedan se tiče pacijenata s blagom kliničkom slikom koji će se opservirati u kućnim uslovima, dok će se pacijenti sa lakšom kliničkom slikom hospitalizirati u Opštoj bolnici. Pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom se hospitaliziraju u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevu do popunjavanja kapaciteta obje bolnice u skladu sa Narednom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. Ukoliko se popuni 90 posto bolničkih kapaciteta, biće sazvan hitan sastanak Kriznog štaba.

(StarMo)