Naslovnica Politika Zasjeda CIK: Hoće li biti lokalnih izbora u BiH?

Zasjeda CIK: Hoće li biti lokalnih izbora u BiH?

803
foto arhiva

Sarajevo — Centralna izborna komisija (CIK) BiH razmatrat će na današnjoj sjednici probleme u vezi sa organizacijom ovogodišnjih lokalnih izbora u BiH.

Članovi CIK-a BiH bi na sjednici trebali da razmatraju prijedlog odluke o diplomatsko-konzularnim predstavništvima u kojima se planira organizirati glasanje za lokalne izbore 2020., prijedlog uputstva o vrstama, načinu i rokovima za određivanje biračkih mjesta, kao i prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Poslovnika Centralne izborne komisije BiH.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o imenovanju Komisije za nabavku usluga transporta izbornog materijala za ovogodišnje lokalne izbore, izvještaj o izvršenju budžeta CIK-a za period od 1. januara do 31. marta ove godine i informacija o planiranim i isplaćenim sredstvima političkim subjektima u 2019. godini iz budžeta svih nivoa vlasti BiH.

Pred članovima CIK-a BiH biće i informacija o sprovođenju priremnih aktivnosti za lokalne izbore 2020. godine, kao i prijedlozi rješenja u predmetima Gradske izborne komisije Živinice i Općinske izborne komisije Ravno.

Od danas je sjednice moguće pratiti putem live streaminga, na internet stranici www.izbori.ba, saopćeno je iz CIK-a BiH.

(StarMo)