Naslovnica Mostar Zalihić: Prvo zvanični rezultati, pa onda pregovori

Zalihić: Prvo zvanični rezultati, pa onda pregovori

536
Arman Zalihić - SDP BiH

Mostar — Nosilac liste BH bloka na proteklim izborima u Mostaru, Arman Zalihić oglasio se na svom Facebook profilu, komentarišući izjave o mogućoj postizbornoj koaliciji BH bloka i Koalicije za Mostar 2020.

“Naš stav je jasan, najprije ćemo pričekati zvanične rezultate, a do tada nema pregovora. Nakon toga na nivou gradskih odbora možemo razgovarati sa svima, ali to u konačnici nikome ništa ne garantira”, naveo je Zalihić.

On smatra i da je kontraproduktivno da bilo kakva priča o pregovorima kreće iz Sarajeva, “budući da je prošlost pokazala da kad je Mostar bio moneta za potkusurivanje na relaciji političko Sarajevo-Čović, najdeblji kraj su izvukli građani Mostara”.

“Svoje uslove za pregovore odavno imamo, to je naš program i sve ono što smo zagovarali u kampanji. Ujedno, očekujemo i određena izvinjenja zbog izrečenih bljuvotina i prljave kampanje vođene protiv kandidata BH Bloka”, dodaje se u objavi.

Zalihić postavlja i pitanje Koaliciji za Mostar 2020. gdje im se žuri. “Postoji li već neki dogovor ispod stola sa HDZ-om o uspostavi vlasti na svim nivoima, dok twitter poziv na pregovore služi za opravdavanje istog”, tvrdi Zalihić.

Napominje i da BH Blok u Mostaru “nije nikakva ni sarajevska, ni bosanska ni probosanska priča, već izrazito bosanskohercegovačka, a posebno mostarska”.

(StarMo)