Naslovnica Politika Zalihić priznao, pa napao SDA: HDZ mu “osobno nudio ulazak u vlast”,...

Zalihić priznao, pa napao SDA: HDZ mu “osobno nudio ulazak u vlast”, ali…

218
Arman Zalihić - SDP

Mostar — Predsjednik GO SDP Mostar Arman Zalihić objavio je na društevnim mrežama kako mu je “HDZ osobno nudio ulazak u vlast”, da gradonačelniku Kordiću “rukama SDP-a omogućimo da sam daje suglasnost na imenovanje direktora javnih poduzeća”.

– Glatko odbio. SDA prihvatila i izglasala. Tražili smo imenovanje Gradske izborne komisije po poslovničkim procedurama, SDA s HDZ dogovorila raspodjelu pozicija 3:3, a onda poziciju predsjednika poklonila HDZ-u kazao je Zalihić.

Zalihić navodi da jee SDA “preko Novalića” (kamuflaže radi) “osigurala nastavak gradnje HNK, koje nema zakonitu građevinsku dozvolu u zoni koja nema regulacijski plan iako se radi o najužem centru grada”.

– Sve je ovo omogućila SDA Mostara, čast izuzetcima. I kad prekipi čak i muftiji Dedoviću koji nije sklon javnim političkim istupima i konfliktu, ti isti koji su glasali za ovakve antidržavne odluke se drznu i pozivaju na nekakvo jedinstvo, prijete vjerskim dužnosnicima i pričaju o prošlim “totalitarnim” režimima. E pa ako neki Salem, Šerif ili Edin teturaju za volanom, nije rješenje da ga svi jedinstveno tapšaju po leđima i govore samo naprijed, kaže, između ostalog, Zalihić.

(StarMo)