Naslovnica Politika Zalihić: HDZ se krije iza osjećaja vjernika

Zalihić: HDZ se krije iza osjećaja vjernika

631
Arman Zalihić - SDP BiH

Mostar — Nezadovoljstvo iz Gradskog odbora HDZ-a oko raspisivanja izbora na dan 20. 12. 2020. godine danas je komentirao predsjednik Gradskog odbora SDP-a Mostar Arman Zalihić, saopšteno je iz SDP-a BiH.

“Kada je riječ o nezadovoljstvu HDZ-a što je datum izbora pet dana prije Božića, to samo još jednom oslikava da su dosljedni jedino u nedosljednosti. Na prošlogodišnjim izborima za predsjednika Republike Hrvatske, bili smo svjedoci kako HDZ organizirano dovozi svoje simpatizere na glasanje u Mostar, kako bi podržali kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović. Podsjećam ti izbori su održani samo tri dana prije spomenutog blagdana i tada im to nije bilo sporno. Ovo jasno pokazuju da im nije sporan termin, nego iza osjećaja vjernika, kriju svoje frustracije zbog gubitka kontrole nad CIK-om”, izjavio je Zalihić.

On ističe da SDP nije za bilo kakvo daljnje odlaganje izbora i smatraju da je važno da što prije građani Mostara izaberu legalnu i legitimnu vlast.

“A sigurni smo da to neće na bilo koji način utjecati na proslavu Božića, naših sugrađana katoličke vjeroispovijesti”, rekao je Zalihić, saopšteno je iz SDP-a Mostar.

(StarMo)