Naslovnica Politika Zakačili se Milanović i HDZ zbog školskih sindikata

Zakačili se Milanović i HDZ zbog školskih sindikata

428
Zoran Milanović

Zagreb — Kandidat SDP-a za predsjednika RH Zoran Milanović danas je u Petrinji odgovorio na HDZ-ove prozivke poručivši da on “nije licemjer u podršci školskim sindikatima jer sada, za razliku od 2015., u situaciji proračunskog suficita za to ima novca”.

Milanović se tokom boravka u Petrinji ponovno osvrnuo na štrajk u školama i opravdanost sindikalnih zahtjeva dan nakon što ga je HDZ na svojoj Facebook stranici prozvao zbog licemjerja navodeći da su u mandatu Milanovićeve vlade zaposlenima u obrazovanju pale plaće, ukinute božićnice i regres, skresani troškovi prijevoza, dnevnice, jubilarne nagrade…. HDZ je citirao i Milanovićevu izjavu od 25. 09. 2015. o promašenom štrajku prosvjetara i njihovoj komičnoj ucjeni.

Milanović sada pak objašnjava da je sindikalne zahtjeve i štrajk 2015. nazvao komičnima jer je to bilo dva tjedna prije parlamentarnih izbora, a tada se ne ide u štrajk.

“Te 2015. sam rekao da se dva tjedna pred parlamentarne izbore ne može razgovarati o povećanju plaća s prijetnjom štrajka, jer je to komično. I to je sve što sam rekao. Nisam rekao ‘povećat ću vam plaće sto posto’, kao Plenković”, pojasnio je Milanović.

(StarMo)