Naslovnica Mostar “Zajedno za naš grad” osigurali smještaj za migrante

“Zajedno za naš grad” osigurali smještaj za migrante

1383
foto: UG Zajedno za naš grad/Facebook

Mostar — Udruženje građana “Zajedno za naš grad” Mostar, koje provodi niz humanitarnih akcija, saopštilo je da su, zahvaljujući donacijama građana, za par sati uspjeli osigurati novac za smještaj migranata, za period od sljedeća tri mjeseca.

“Radi se o prostoriji u kojoj se mogu smjestiti tri kreveta na sprat, manjoj za jedan krevet, manji dio da mogu nešto skuhati i kupatilu”, objavilo je UG “Zajedno za naš grad” na svojoj Facebook stranici.

Iz Udruženja podsjećaju i da migranti koji su smješteni u navedenoj prostoriji, imaju svakodnevno obrok u njihovom restoranu, kojeg su “dobili za tu svrhu besplatno na korištenje”.

“Krenulo se sa sređivanjem prostorija da se sa betona na kojem spavaju što prije smjeste na toplo i da imaju krevet. Naravno i migranti nam pomažu i njima je stalo da se što prije sklone sa ove hladnoće”, saopštili su iz Udruženja.

Iz Udruženja su za portal StarMo.ba kazali da je na ovaj način osiguran smještaj za šest migranata. Riječ je o objektu u mostarskoj Fejićevoj ulici.

Napominju da svi koji žele mogu pomoći na jedan od sljedećih načina:

Pozivom broja 17015 donirate 2 KM

Uplatom na Pay Pal udruženja;
zajednozanasgrad1@outlook.com

Uplatom na račun Udruženja;
1610000130790058
Raiffeisen banka

Donacijom hrane u prostorijama Udruženja M. Tita 177 na Luci“.

Iz udruženja su za StarMo.ba najavili mogućnost sređivanja još jedne prostorije, na Bulevaru, za smještaj još šest migranata.

(StarMo)