Naslovnica Mostar “Zajedno za naš grad”: Dođite i uzmite obrok

“Zajedno za naš grad”: Dođite i uzmite obrok

485

Mostar — Udruženje građana “Zajedno za naš grad” iz Mostara, poznato po brojnim humanitarnim akcijama, objavilo je na svojoj Faceboook stranici da je postavilo ispred prostorija Udruženja poseban frižider, kako bi beskućnicima i onima koji su u stanju potrebe osigurali besplatnu hranu.

Tako će svi oni koji su u sve hladnijim danima nadolazeće zime bez krova nad glavom, ali i svi ostali koji nemaju para za hranu, moći u frižideru kojeg je postavilo Udruženje, svaki dan pronaći hranu.

“Beskućnici i svi oni kojima je potreban kuhan obrok moći će sami da se posluže. Svaki dan od 12 sati u njemu će biti šest do osam spremljenih obroka sa hljebom, voćem i svim onim što se taj dan pripremalo za stare samce i djecu u sklopu projekta “Niste sami”, naveli su iz Udruženja “Zajedno za naš grad”.

Ističu da svi oni koji dođu po obrok neće se morati javljati u prostorije Udruženja, već će se jednostavno moći poslužiti i nastaviti dalje. Na ovaj način žele doprinijeti smanjenju gladi u Mostaru.

“Želimo da oni koji nemaju barem jednom dnevno pojedu nešto kuhano. Naravno da podstaknemo i druge širom BiH da urade istu stvar”, objavili su iz tog Udruženja.

Projekat se može podržati uplatom na Pay Pal udruženja: zajednozanasgrad1@outlook.com, kao i uplatom na račun Udruženja: 1610000130790058 kod Raiffeisen banke.

Donacija hrane i higijenski potrepština moguća je svakim radnim danom od 9 do 11 sati u prostorijama Udruženja na adresi M. Tita 177, blizu Pavarotti centra.

Podsjećanja radi, Udruženje “Zajedno za naš grad” privuklo je pažnju šire javnosti posljednjih godina akcijom dostave kuhane hrane starim i nemoćnim samcima, a uspostavili su i vlastitu kuhinju uz pomoć koje hrane na desetine osoba koje uz pomoć udruženja preživljavaju.

(StarMo)