Naslovnica Mostar Zajednička inicijativa mladih prema Skupštini HNK

Zajednička inicijativa mladih prema Skupštini HNK

178

Mostar — Sastanak predsjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marije Barun, predsjednika Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Mirze Lalića i predsjednika Vijeća mladih Grada Mostara Vedrana Raguža održan je u ponedjeljak u Mostaru.

Usaglašena, odnosno usvojena je i potpisana zajednička inicijativa dvije krovne studentske i krovne omladinske organizacije prema Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona o položaju mladih i visokom obrazovanju, uz nadu kako će biti sazvana i održana u skorijem periodu, saopćeno je iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim problemima mladih, s naglaskom na studentsku populaciju te su načelno dogovorene i buduće zajedničke aktivnosti s ciljem poboljšanja položaja ove populacije.

Potpisnici inicijative se, kao mlade osobe koje dijele zajedničke probleme i interese, nadaju kako će ova zajednička inicijativa, kao i sve naredne naići na odobravanje nadležnih institucija i kako će zajedničkim snagama inicirati rješavanje brojnih problema mladih, stoji u saopćenju, koje prenose mostarski portali, pozivajući se na agenciju Fena.

(StarMo)